Saturday, 23 April 2011

musim exam

(pic ihsan google)

penat taw, penat taw..penat betul aku bila musim exam ni. teringat balik zaman2 skolah dulu, benda yg paling aku suka ialah exam. sebab, kalo exam, takde homework, balik awal dan lagi satu, aku memang riak time skolah sbb aku taw kalo exam, aku mesti dapat nombor satu..ecehh... haha.. terok gile.

tapi bila kat universiti ni, perangai cam hampeh. bukan la maksud aku buat something yg tak elok tapi sejak masuk u, aku perasan satu benda yang berubah pada diri aku, iaitu semakin malas. haiyoo. mengapakah ini terjadi? owhh sungguh ku tak mengerti.. bila dok pikiaq2 balik, aku rasa ada kena mengena dengan course yang aku pilih kot. sebab dulu, aku blaja kat skolah teknik dan memang cita2 aku nak jadi arkitek. tapi disebabkan perkara2 tertentu, aku menolak tawaran diploma civil engineering dan memilih untuk mengambil stpm. rasa macam, fuhhh. nak nanges bila ingat cita2 tak kesampaian. mungkin takde rezeki aku kot dalam bidang architecture. terima apa yg ditetapkan la..^^,

time exam kat u memang mengerikan. huhh. kalo mcm tu cikgu tipu aku la time skolah dulu? kata kat u kalo exam best. senang. soklan dh taw. tapi kenapa masih susah??haishhohshoh..asyik kena tipu jer..(-_-")

time exam gak, paling malas aku nak kemas bilik. selalunya bilik aku kemas tersusun. tapi bila sampai je musim exam, habisla buku2 berterbangan. nasib baik tak sangkut kat kipas. time ni jugak la kena kemas barang untuk simpan dlm stor. kalo lambat2, mau stor penuh. satu keje lak nak angkut p stor bawah sampai nak patah pinggang aku ni. bayangkanla, time nak fokus study bilik pulak bersepah. haishh..sungguh tak tahan!! aku nak balik cepat2 lps exam..huhhh~~

p/s : sekarang kan, ada kes pukau kat dlm kampus. siap dpt amaran berjaga2 dari membe2 n pihak2 tertentu. sapela yg jadi dajal tu yer?? macam2 manusia ni..


Thursday, 21 April 2011

senang untuk mengatakan. tapi betapa berat mahu melakukan


aku sedih, kecewa, marah..semua bercampur sehingga aku sendiri tak tahu apa yang sedang aku fikir. aku marah yang teramat sehingga tiada kata lagi yang mampu aku ungkap untuk meluahkan amarahku. sebaliknya marahku bertukar menjadi kata yang paling lembut. iya, kata2 yang lembut agar kamu mengerti apa itu kecewa. alangkah kepalang bodohnya kamu hingga sukar memahami walau sebaris ayat.

aku kecewa, tapi mereka lagi kecewa dari aku. aku tahu walau mereka tidak meluahkan. betapa aku sakit memandang ke arah mata mereka. kerana itu aku lari. lari menjadi seorang yang kebal dari penat dan sakit. andai kamu tahu betapa kecewa aku dan mereka, kamu akan menjadi manusia bisu bila berhadapan dengan kami.

aku sedar, diikutkan rasa amarah dan kecewaku ini, bermacam tindakan yang boleh aku ambil diluar dugaan kamu dan mereka. tapi tidak sanggup aku melihat mereka berduka lagi. biar aku sakit menahan amarah dan kecewa yang tidak seberapa daripada aku melihat mereka terus kehilangan aku. aku mahu mereka terus bertahan dengan semangat aku yang hampir hilang. betapa aku cuba berpura2 dengan semangat ini. iya, maafkan aku wahai kesayanganku kerana berpura2 di depan kamu. aku tidak mahu kamu melihat aku lemah dengan semua ujian dunia.

betapa kamu berharap pada aku. hanya aku. aku tahu kamu bersandarkan aku dari jatuh. kamu mahu aku menuruti segala kemahuan kamu. hingga aku terus melupakan tentang perit menjadi sandaran penuh impian kamu. betapa yang aku lakukan kini, aku juga telah hilang arah. aku ingin, ingin berbuat apa sahaja demi kamu sehingga terluah janji di depan kamu. kini, dengan penuh rasa, aku berpegang kepada janji itu. kamu tahu senang meluahkan, tapi payah aku melakukan?

aku juga manusia. punya rasa, kecewa dan putus asa. dan kini, aku hampir hilang harap. hanya kosong segala pandangan. kerana kamu dan mereka, aku teruskan langkah yang sarat dengan duka seorang aku. tapi pautlah aku agar tidak pesong langkahku menuju impianmu kesayanganku..maafkan aku kerana terlalu lemah..

Monday, 18 April 2011

hidup itu tak mudah~~~

ok damn sesgt!! baru blh bukak blog nih sebab ape pun aku xtaw.. ni semua kes balek umah dan xguna laptop aku sendiri. haisshh bikin hal dan bikin panas betul la...(>__<)

balek rumah, cadang nak tenangkan otak sebelum exam. but i cant. its not easy as i think.. aku kena lari jugak. aku? lari? haishh..terpaksa ok noqss..kalo aku tak buat mcm tu, macam2 hal akan jadi. mau pulang ke USM esok. dok diam2 kat sana lagi bagus..

tensen ok...hmm..sangat tak selesa menulis di sini. perlukan privasi yang lebih...esok sambung ok..

p/s : aku rasa kan, mcm ada stalker la. aku pun tak taw sape.. tapi, shit!! i dont like it!!